סבורים שילדיכם נתונים להסתה נגדכם מצד ההורה המנכר?
חשוב ליצור קשר מיידית עם עו"ד בטרם הנזק יהיה בלתי הפיך
סבורים שילדיכם נתונים להסתה נגדכם מצד ההורה המנכר?
חשוב ליצור קשר מיידית עם עו"ד בטרם הנזק יהיה בלתי הפיך
השאירו פרטים לייעוץ ראשוני ללא עלות וללא התחייבות:
המונח "תסמונת הניכור ההורי" קיבל התייחסות לראשונה ב-1985 רק לאחר שהתגלו תופעות שונות אצל ילדים שנחשפו לגירושים רוויי סכסוכים ומריבות לגבי המשמורת.
ע"פ מחקרים רבים שנעשו בתחום, קטינים מתקשים להכיל מציאות מורכבת ולפיכך, כל השפעה שלילית או מניפולציה של הורה מנכר על הילדים, מתקבלת כאמת מוחלטת ויוצרת ריחוק וסלידה מרחיקת לכת כלפי ההורה המנוכר, ותלות קיצונית כלפי ההורה המנכר.
ההורה המנכר, במודע או שלא במודע, גורם לילד ל"חיצוי" – תפישה לפיה אחד ההורים הוא הטוב המוחלט והצד השני הוא הרע המוחלט – תפישה העלולה להשתרש באופן עמוק ולגרום לנזק בלתי הפיך.
במקרים קיצוניים, תופעת הניכור ההורי אף הובילה לכדי תלונת שווא מצד הילד על פגיעה פיזית ו/או נפשית, שלא הייתה ולא נבראה.
אסור להתמהמה בשום אופן!
אם אתם חושדים בהורה השני כי הוא מסית, משקר ומרעיל את הילדים שלכם כנגדכם – תפנו אלינו עכשיו!
גרושים רבים הקלו ראש בנושא באמונה כי התופעה תחלוף, ולמעשה היא רק התגברה עם השנים עד לניתוק מוחלט וסלידה של הילד.
משרדנו ניהל מאות הליכים בדיני משפחה ומתמחה בטיפול בתופעת הניכור ההורי בהצלחה רבה. נתקלנו במקרים רבים וסבוכים ובכולם נלחמנו בתופעה והצלחנו להציל את הקשר של ההורה עם ילדיו ולמנוע השפעות שליליות וטראומות שילוו אותם לכל החיים.
עורכת דין לענייני משפחה וניכור הורי, רינה בר (צילום: ענבל מרמרי)
לרוב, תופעת הניכור ההורי תיגרם ע"י הפרעת אישיות של ההורה המנכר כמו נרקיסיזם קיצוני, הפרעת אישיות גבולית והפרעת אישיות אנטי-חברתית. ברוב המקרים, ההורה המנכר יכחיש את הפרעות אלו וגרוע מכך, יאשים את ההורה השני בחולי נפש ויעסוק בהתנהגויות שליליות כמו העצמת סכסוכים. אלו לא ההורים היחידים שעוסקים בניכור הורי אלא הם הקבוצה שהסיכון עבורה הוא הגדול ביותר.
ילדים המנוכרים להורה אחד עלולים: לחוות כעס מוגבר, לחוות תחושות מוגברות של הזנחה, ללמוד דפוס הרסני שהם מעבירים לאחרים , לקחת על עצמם ראייה מוטה של המציאות ולהיות בעלי נטיה לשקר לגבי אחרים, להיות לוחמניים כלפי אחרים עקב למידה של מנטליות של "אנחנו נגד הם", לראות דברים בצורה מאוד דיכוטומית של "שחור ולבן", ולהפגין חוסר אמפתיה.
כאשר הילד מתחיל לחקות את שנאת ההורה המנכר כלפי ההורה המנוכר, הניכור מתרחש. בסופו של דבר, הילד מאמין בנקודת המבט של ההורה המנכר מכיוון שכדי להראות תמיכה להורה זה, עליו לעשות זאת. הבחירה של הילד לא לתמוך רגשית בהורה השני אינה משהו שהילד למד לעשות מאז לידתו. בשלב מסוים, הילד מאמץ לחלוטין ובאופן אבסולוטי את נקודת המבט של ההורה המנכר לגבי ההורה המנוכר והמחזור הושלם. הילד חסר כל אמפתיה כלפי ההורה המנוכר ורואה אותו רק דרך עיניו של ההורה המנכר.
חשוב לתעד הכל ביומן: ביקורים שהוחמצו או התנהגות מנכרת בנוכחות הילד. היו עקביים עם ילדכם לא משנה איך הם מגיבים אליכם, אל תנטשו אותם ופנו לעורך דין בצורה מיידית!